Back to top

Webout Digital Marketing | Κατασκευή Ιστοσελίδων | Google Partners

  /  Classic   /  Website   /  SEO: Η Νο1 digital τακτική με βάθος χρόνου
seo by webout

SEO: Η Νο1 digital τακτική με βάθος χρόνου

 

Η σημασία του SEO για την επιχείρησή σας!

Είναι αλήθεια πως στην digital εποχή, έχει δημιουργηθεί ένα πλήθος νέων όρων και εξειδικεύσεων που το ευρύ κοινό συχνά είναι δύσκολο να κατανοήσει τη λειτουργία τους και την τεράστια σημασία τους.

Μεταξύ άλλων, το SEO!

Είτε η επιχείρησή σας κάνει τα πρώτα της βήματα στον digital κόσμο είτε είστε ήδη μέσα σε αυτόν, σίγουρα έχετε συναντήσει τον όρο SEO – ίσως και την ολοκληρωμένη μορφή του όρου «Search Engine Optimization» – αλλά έχετε καταλάβει τί είναι ή πώς λειτουργεί;

Ας δούμε μαζί…

 

Τί είναι το SEO;

 

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το SEO αποτελεί αρκτικόλεξο του όρου “Search Engine Optimization” ή στα ελληνικά Βελτιστοποίηση για τις Μηχανές Αναζήτησης.

Μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως έναν όρο-ομπρέλα, ο οποίος καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα digital τακτικών, που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται το site σας οι μηχανές αναζήτησης.

Με λίγα λόγια, οι τακτικές που περιλαμβάνει το SEO ενισχύουν την κατάταξη του site σας στις μηχανές αναζήτησης, όπως το Google, και σας επιτρέπουν να έχετε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και πολλά άλλα!

 

seo

Πώς λειτουργεί το SEO;

 

Η στρατηγική SEO δεν γίνεται αυθαίρετα ή τυχαία αλλά αντιθέτως περιλαμβάνει ένα πλήθος τακτικών που θα βοηθήσουν τη συνολική εικόνα της ιστοσελίδας σας.

 

Για παράδειγμα, ακόμα και αν η επισκεψιμότητα του site σας βρίσκεται σε καλό επίπεδο ίσως χρειάζεται να στοχεύσετε σε ποιοτικότερο κοινό και περισσότερες πωλήσεις.

 

Το SEO για επιχειρήσεις E-commerce περιλαμβάνει βελτιστοποιήσεις που αφορούν ακριβώς αυτά!

 

Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την ποιότητα και την σχετικότητα του περιεχομένου του site σας, το design, τα backlinks, τις φωτογραφίες, και το χρόνο φόρτωσης των σελίδων αλλά και να δείτε ποιες σελίδες σας έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά εγκατάλειψης και να προβείτε σε διορθωτικές ενέργειες.

 

Θα πρέπει πάντα να θυμάστε, ότι για τις μηχανές αναζήτησης τον κυρίαρχο ρόλο έχουν οι χρήστες!

 

Επομένως, εάν θέλετε να βρίσκεστε στις πρώτες σελίδες της Google, το περιεχόμενο του site σας θα πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη συσχέτιση με τις αναζητήσεις των online χρηστών.
Επιπλέον, η διάταξη των σελίδων καθώς και ο χρόνος αναμονής για φόρτωσή τους θα πρέπει να είναι συγκεκριμένος. Τελευταίες έρευνες, μάλιστα, έχουν δείξει ότι ο μέσος χρήστης εγκαταλείπει το website εάν αυτό δεν ανταποκρίνεται για περισσότερα από 9 δευτερόλεπτα.

 

 

seo

Περιεχόμενο & Keywords: οι Big Players του SEO

 

Το ποιοτικό περιεχόμενο είναι το Α και το Ω της στρατηγικής SEO σε κάθε site.

 

Το περιεχόμενο είναι αυτό που θα σκανάρουν οι μηχανές αναζήτησης για να κρίνουν αν το site σας είναι αυτό που λέει ότι είναι!

 

Όπως τονίζει και η Carolyn Lyden, Lead SEO στη Search Hermit, «Πρέπει να δημιουργείς περιεχόμενο για το website με τον ίδιο τρόπο που θα το εξηγούσες στο τηλέφωνο», δηλαδή πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ότι το website απευθύνεται σε πραγματικούς ανθρώπους και όχι σε ρομπότ!

Οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιείτε πρέπει να ταιριάζουν τόσο με το περιεχόμενο των σελίδων σας όσο και με τις αναζητήσεις του κοινού!

 

 

seo

Γιατί το SEO είναι τόσο σημαντικό?

Αφού αναλύσαμε τί είναι το SEO και πώς λειτουργεί, ας δούμε γιατί είναι τόσο σημαντικό για το website σας!

 

Αύξηση Πωλήσεων

Έρευνα για την καταναλωτική συμπεριφορά έδειξε, ότι το 81% των online χρηστών, σήμερα, χρησιμοποιούν το Google για την αρχική έρευνα αγοράς τους χωρίς μάλιστα να έχουν εξαρχής συγκεκριμένα brands στο μυαλό τους.

 

Εδώ ακριβώς βρίσκεται η ευκαιρία σας με τη στρατηγική SEO!

Εάν έχετε βελτιστοποιήσει σωστά και ποιοτικά το site σας, το Google θα σας εμφανίσει στα πρώτα σχετικά αποτελέσματα και οι online χρήστες – που έχουν ήδη την πρόθεση να αγοράσουν – θα επισκεφθούν το site σας, θα σας γνωρίσουν και – γιατί όχι – θα σας προτιμήσουν!

 

Τώρα μπορεί να σκέφτεστε ότι αυτό ακριβώς είναι που κάνουν και οι διαφημίσεις στο Google – άρα ποιο το νόημα?

 

Σχετικά με αυτή τη λογική υπάρχουν δύο αντεπιχειρήματα που θα σας βάλουν σε σκέψεις!

Πρώτον, ο μέσος χρήστης του διαδικτύου προτιμά τα οργανικά αποτελέσματα έναντι των διαφημίσεων. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι τα Google Ads δεν προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

 

Extra Tip: Ιδιαίτερα για τις αναζητήσεις από κινητό, όπου λόγω του μικρού μεγέθους της οθόνης, εμφανίζονται λιγότερα αποτελέσματα αναζήτησης, ο συνδυασμός διαφήμισης και οργανικού αποτελέσματος για την επιχείρησή σας είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός, αφού θα είστε το μοναδικό αποτέλεσμα στην οθόνη του χρήστη πριν κάνει scroll down.

 

Δεύτερον, οι διαφημίσεις στη Google έχουν την καλύτερη απόδοση σε περιπτώσεις που ο χρήστης γνωρίζει τί θέλει να αγοράσει και το αναζητά με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά!

Για τις περιπτώσεις που η αναζήτηση είναι πιο αόριστη ή ο χρήστης κάνει έρευνα αγοράς, το SEO μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα!

 

seo

Ενίσχυση της «αυθεντίας» του website

 

O όρος της αυθεντίας ή domain authority περιγράφει το βαθμό στον οποίο οι μηχανές αναζήτησης κατατάσσουν το website σας ως αξιόπιστο και ασφαλές και το προτείνουν στους χρήστες, όταν αυτοί κάνουν σχετικές αναζητήσεις.

Οι τακτικές SEO παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο στη δημιουργία αυθεντίας για το site σας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλείπονται!

 

 

SEO: Η Βελτιστοποίηση πάντα έχει θετικό αντίκτυπο!

 

Με μία γρήγορη ματιά στο Google, σήμερα, θα παρατηρήσετε ότι τα αποτελέσματα έχουν ένα κοινό στοιχείο: τοποθετούν τον χρήστη και τις ανάγκες του ως τη Νο1 προτεραιότητα!

Το SEO βοηθάει το website σας να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση!

Αν και τα αποτελέσματα του SEO είναι μακροπρόθεσμα και έρχονται σταδιακά, σίγουρα αξίζουν την αναμονή!

Μάλιστα, συνδυαστικά με άλλους τύπους digital marketing, όπως τα Google Ads, δημιουργούν μία συνολική στρατηγική πολλών ταχυτήτων με θεαματικά αποτελέσματα για όλους τους τύπους επιχειρήσεων!

Σήμερα υπάρχουν εξαιρετικής ποιότητας εργαλεία και εφαρμογές – επί πληρωμή και δωρεάν – που χρησιμοποιούνται για την βελτίωση της ποιότητας των websites.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα που προκύπτει δεν είναι η εύρεση του κατάλληλου εργαλείου αλλά οι τεχνικές γνώσεις, ο χρόνος και η εξειδίκευση που χρειάζεται για τη σωστή και ολοκληρωμένη στρατηγική SEO που θα φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα αλλά και θα «κουμπώσει» με τις υπόλοιπες digital ενέργειες μίας επιχείρησης!

 

Γι΄αυτό, η συνεργασία με ένα Digital Agency αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την στρατηγική SEO.

 

Στη Wordmark γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το SEO για μια ιστοσελίδα και διαθέτουμε την γνώση και την εμπειρία για να δημιουργήσουμε μαζί την κατάλληλη στρατηγική SEO για την επιχείρησή σας!

Εμπειστευτείτε τους Ειδικούς!  Be on Top contact us.

 

Follow us

Copyright © 2020, Webout. All Rights Reserved