Back to top

Webout Digital Marketing | Κατασκευή Ιστοσελίδων | Google Partners

  /  Μάρκετινγκ   /  Βίντεο μάρκετινγκ: 5 μυστικά για μια ισχυρή στρατηγική βίντεο μάρκετινγκ
video marketing proothisi youtube

Βίντεο μάρκετινγκ: 5 μυστικά για μια ισχυρή στρατηγική βίντεο μάρκετινγκ

Βίντεο Μάρκετινγκ

Το να γίνεται Viral δεν πρέπει ποτέ να είναι ο στόχος της καμπάνιας μάρκετινγκ βίντεο (ποτέ!), Ο ίδιος ο όρος – viral, φαίνεται να είχε απογειωθεί φέτος, αλλά εξερράγη!

Έχουμε ακούσει πολλά στατιστικά όπως: 5 δισεκατομμύρια βίντεο παρακολουθούνται καθημερινά στο YouTube, 1200% περισσότερες κοινές χρήσεις δημιουργούνται από κοινωνικά βίντεο σε σχέση με κείμενο και εικόνες, τα βίντεο σε σελίδες προορισμού αυξάνουν τις μετατροπές κατά 80% και 80% των χρηστών θυμούνται μια διαφήμιση βίντεο που έχουν δει στο διαδίκτυο τον τελευταίο μήνα.

Βάση αυτών των στατιστικών λοιπόν η στρατηγική του βίντεο μάρκετινγκ είναι μια πολύ καλή ιδέα για την επιχείρησή σας, που αν γίνει με τον σωστό τρόπο μπορεί να σας απογειώσει.

Παρακάτω αποκαλύπτουμε μερικές από τις αγαπημένες μας συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε συναρπαστικά, εμπνευσμένα και ενεργά διαδικτυακά βίντεο.

 

1. Στηρίξτε το βίντεο σας σε μία ιστορία – πλοκή και όχι την πώληση

Υπάρχει ένας σωρός ακαταστασίας πωλήσεων στο Διαδίκτυο που ενοχλεί ενεργά και απωθεί τους πελάτες σας. Μην αφήσετε την επωνυμία σας να είναι αυτός ο τύπος επιχείρησης – αντί ‘αυτού, το βίντεο σας πρέπει να επικεντρώνεται στην ιστορία και όχι στην πώληση. Θυμηθείτε: οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν για το μάρκετινγκ γραπτού περιεχομένου ισχύουν για το μάρκετινγκ βίντεο – επικεντρωθείτε στην αξία που παρέχετε για τους πελάτες σας.

Αξιοποιήστε στο έπακρο τη συναισθηματική δύναμη του βίντεο προσελκύοντας τις ανάγκες και τις κρυφές επιθυμίες των καταναλωτών σας. Φοβάσαι ότι θα χάσεις τους δυνητικούς πελάτες με αυτόν τον τρόπο; Μπορείτε πάντα να τοποθετήσετε μια στρατηγική και σχετική παρότρυνση για δράση μαζί με ένα URL που παρακολουθείτε στο τέλος του βίντεο σας (απλώς βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει στη συνολική ιστορία σας).

 

2. Κάντε τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα του βίντεο το καλύτερο κομμάτι του

Το ένα πέμπτο των θεατών σας θα “εγκαταλείψει” ένα βίντεο εντός 10 δευτερολέπτων ή λιγότερο. Σύντομο και ουσιαστικό – αυτό είναι που προτείνουν οι ειδικοί στο βίντεο. Η συμβουλή μας; Μπείτε κατευθείαν στο νόημα της ιστορίας και διαχειριστείτε τις προσδοκίες από την αρχή (εντός των πρώτων 5 έως 10 δευτερολέπτων).

Δοκιμάστε να προκαλέσετε την περιέργεια του κοινού σας, θέτοντας ερωτήσεις και χρησιμοποιώντας έντονες εικόνες για να τραβήξετε την προσοχή τους αμέσως.

Το βίντεο σας πρέπει να μεταφέρει αμέσως την αξία του και να απαντήσει στο “γιατί πρέπει να το παρακολουθήσω;” ερώτηση που θα είναι στο μυαλό του κοινού σας από την αρχή. Πρέπει να το παρακολουθούν γιατί θα τους κάνει να γελάσουν, γιατί θα τους εμπνεύσει να ενεργήσουν ή γιατί θα τους διδάξει κάτι νέο;

 

 

3. Χρησιμοποιήστε το χιούμορ στο βίντεο σας. Μην είστε βαρετοί!

Συχνά στον εταιρικό κόσμο, οι άνθρωποι νιώθουν περίεργα για την κωμωδία και λένε ότι δεν ανήκει εδώ στον εταιρικό τομέα. Αλλά αν μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε σε ένα σημείο αποτελεσματικά και οικονομικά, γιατί να μην το δοκιμάστε και να δείτε αν μπορείτε να κάνετε το χιούμορ να λειτουργήσει υπέρ σας.

 

Τι θέλει λοιπόν το κοινό σας; Θέλει να γελάσει, θέλει να αισθανθεί εμπνευσμένο και να τραβηχτεί από τα βαρετά πράγματα της καθημερινότητάς του.

 

4. Βελτιστοποιήστε το Βίντεο σας για SEO – Προσθέστε ετικέτες

Υπάρχουν πολλές τακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διασφαλίσετε ότι τα βίντεο σας θα γίνουν κατάλληλα και φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να αποκομίσετε τη μέγιστη πρακτική SEO από το βίντεο σας (προτού ανεβάσετε το βίντεο σας σε οποιονδήποτε κοινωνικό μέσο) είναι να το φιλοξενήσετε στον δικό σας Domain.

Είναι επίσης σημαντικό να ενεργοποιήσετε την ενσωμάτωση στο βίντεο σας, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την πιθανότητα λήψης εισερχόμενων συνδέσμων μάρκετινγκ. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε sitemaps!

Όταν πρόκειται για βίντεο SEO, οι περιγραφές είναι το παν. Γιατί; Λοιπόν, οι περιγραφές επιτρέπουν στις μηχανές ανίχνευσης της  Google να κατανοήσουν το βίντεο σας και να κατανοήσουν τι συνεπάγεται ως περιεχόμενο.

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι τα βίντεο σας φέρουν ετικέτες με σχετικές λέξεις-κλειδιά και εξηγούνται πλήρως με συνοπτικές περιγραφές και μοναδικούς τίτλους. Η Google χρειάζεται να συμπληρώσετε όλα αυτά τα στοιχεία για να σας βοηθήσει να ρανκάρετε ψηλότερα!

 

5. Εκπαιδεύστε τους πελάτες σας με τα βίντεο σας, και δείξτε την Αξία της επιχείρησής σας

Γνωρίζατε ότι το 65% του κοινού σας είναι οπτικοί μαθητές; Μία από τις πιο ισχυρές μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το βίντεο μάρκετινγκ είναι να εκπαιδεύσετε το κοινό σας μέσα από τα βίντεο σας. Το σπουδαίο είναι ότι η εκπαίδευση έρχεται με πολλές μορφές. Για παράδειγμα, μπορείτε να μάθετε στους πελάτες σας πώς να χρησιμοποιούν το προϊόν ή την υπηρεσία σας και να παρέχουν χρήσιμες συμβουλές για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διαδικτυακό σεμινάριο για να δείξετε τις γνώσεις σας στον κλάδο, να τοποθετήσετε την επωνυμία σας ως ηγέτης της σκέψης, να προσθέσετε αξία στη ζωή των καταναλωτών σας και να συλλέξετε δυνητικούς πελάτες κατά την διαδικασία.

Το βίντεο μπορεί επίσης να παρέχει κοινωνική απόδειξη για το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Όταν δημιουργείτε βίντεο με ιστορίες επιτυχίας, εστιάζετε στην ιστορία του πελάτη σας και στην επιτυχία του από τη χρήση του προϊόντος / της υπηρεσίας σας.

Follow us

Copyright © 2020, Webout. All Rights Reserved